vineri, 17 februarie 2017

Gândurile pozitive ale pacientului - cheia succesului pentru FIV cu ovocite donate


Pregătirea psihologică pentru tratamentul de FIV cu ovocite donate - probabil este cel mai important factor pentru succesul programului. În cazul în care cuplul sa decis la înseminare artificială, atunci ei nu de un an visează la un copil. De multe ori, la tratamentul de FIV cuplurile aplează când deja nu mai există alte opțiuni, iar celelalte metodele de tratament au fost deja folosite. Aproape pe fiecare cuplu care vine la centrul de reproducere îl urmărește gândul că nu va funcționa și, în general, nu pot deveni părinți.
Oprește-te! Este foarte important să renunți la de toate gândurile negative și să te gandești la pozitiv. Desigur, fertilizarea in vitro - este un pas dificil, atât fizic, cât și psihologic, cât și din punctul de vedere al medicinei (etapele programului și rezultatele acestora). Nu  întotdeauna este posibil să se realizeze o sarcina de succes după prima încercare FIV cu ovocite donate.
Pentru aceasta trebuie să fii pregătit, este un lucru absolut normal. Probabilitatea de concepție din prima este aproximativ de 60-70%, dar aceasta este chiar mai mare decât sarcina pe cale naturală. Fiecare încercare FIV ulterioară crește șansele generale ale sarcinii. Timp de un an tratamentul de fertilizare în vitro oferă șansa practic de 90% de a deveni părinți.
Medicii fac tot posibilul pentru a crește șansele de succes, dar nu trebuie să uităm că probabilitatea concepției și dezvoltarea cu succes a copilului depinde nu numai de medici, dar și de vârsta cuplului, starea lor de sănătate, calitatea celulelor și a medicamentelor utilizate.
Doctorii cu experiență în domeniul de reproducere umană  din toată lumea confirmă - 60% rata de succes a FIVului depinde, anume, de starea psihologică a perechei. Este important de a depăși toate temerile, chiar și după o încercare de FIV  cu ovocite donate eșuată, și să gandiți pozitiv.
Motive pentru frică și temeri psihologice pot fi mai multe.
Dacă nu funcționează? În cazul în care nu rămâneți însărcinată din prima dată, folosiți a doua încercare, din nou nu a funcționat - a treilea. Trebuie să luptați pentru a deveni părinți! La urma urmei, de fiecare data șansele de a rămâne însărcinată cresc. Iar rezultatul FIV, din păcate, nu depinde 100% numai de către medici.
Frica de operație? Procedura de fertilizare in vitro, transferul de embrioni, durează cateva minute. Datorită anesteziei operația nu este dureroasă și este supravegheată de un grup de medici.
Psihologul care lucrează cu cuplurile care au apelat la FIV sau mamele surogat, spune: "Pentru FIV cu succes imaginați-vă viitorul copil. Puteți imagina cui va semăna, va fi un băiat sau o fată. Încercați să creați chipul copilului. Imaginati-vă cum a apărut în viața dvs, cum se simte cu dvs, vorbiți cu el, convinge-l să rămână cu dvs pentru că acum se simte bine, iar în continuare – va fi și mai bine. Astfel înșivă vă calmați și totul va fi în favoarea dvs.
Un alt punct important pentru a crește șansele de succes a procedurii FIV este încrederea în medici. Încrederea în profesioniști, care sunt dispuși să vă ajute să devineți mamă, ar trebui să fie absolută și neprefăcută. Armonia și liniștea sufletească - cheia rezultatului pozitiv al programului.
Când veniți într-o țară străină pentru a lua parte la procedura de FIV cu ovocite donate aveți posibilitatea de a cunoaște un oraș nou, de a face cunoștință cu cultura interesantă. Merge-ți la teatru, la un concert, citiți cărțile preferate, cu cât mai multe emoții positive cu atât mai mult vor crește șansele de a rămâne însărcinată!
Foarte bine, în cazul în care pe parcursul pregătirii pentru următoarea încercare FIV  oamenii dragi vor fi alături - sprijinul lor este important. Bucurați-vă împreună cu soțul de timpul  petrecut în doi, aceasta va crea o stare de spirit pozitiva pentru tratamentul de FIV cu ovocite donate.
Oamenii de stiinta din Marea Britanie au descoperit că puterea gândirii pozitive este prea subestimată. Cu ajutorul gândirii pozitive puteți să atrageți noroc si chiar să reduceți durerea. Astfel, un grup de oameni de știință din Marea Britanie au făcut experiențe, în urma cărora au aflat că puterea gândirii pozitive este prea subevaluată. De exemplu, ea întradevăr reduce durerea. În special, persoanele care suferă de boli cornice, dureri în spate, schimbând atitudinea față de boală, au simțit o reducere semnificativă a durerii.

Trebuie să crezi în puterile tale și rezultatul pozitiv a programei fiv cu ovocite donate și intenționez să mergeți până la capăt, totul va fi bine! Infertilitate absoluta nu exista!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu